Positiiviset voimalauseet - miten sain ne toimimaan?
Juttelimme ystäväni kanssa puhelimessa ja mainitsin hänelle, miten paljon potkua saan päivääni voimalauseista. Hän vastasi minulle, että "No sepä kiva, mutta ne eivät oikein toimi minulla. Olen yrittänyt, mutta aina vaan palaan samaan vanhaan." Keskustelimme asiasta tovin ja puhelun jälkeen syvennyin miettimään, että miten olen saanut ne toimimaan itselläni.. ja oivalsin jotakin mielenkiintoista. Tahdotko kuulla?
Ajatellessani asiaa arjen keskellä, niin oivalsin jotakin. Oivalluksen kautta ymmärsin, miksi esim. voimalauseet antaa minulle hyvää pössistä päivään ja saan kokea niiden ainutlaatuisen hyödyn.
OLEN HYVÄKSYNYT TÄMÄNHETKISEN TILANTEEN KAIKKINE RIKKAUKSINEEN JA HAASTEINEEN. (eli arkikielellä = olen hyväksynyt elämääni positiivisuuden ja negatiivisuuden).
Mehän tiedämme, että alitajuntamme ei erota totuutta tai valhetta toisistaan. Esim. Jos maalaat taulua ystäväsi kanssa ja huomaat kateellisuuden nousevan pintaan ja lähdet ylistämään ystäväsi maalausta niin, että alennat omia lahjojasi ja maalaustasi. Saatat vielä sanoa vahingossa ääneen itsellesi, että "mä oon tosi huono maalaamaan" - kyseinen lause voi jäädä alitajuntaasi pyörimään ja joka kerta kun näetkin maalausvälineet, ajatuksiisi tulee lause "olen huono maalaamaan." . Tosiasiassa SEHÄN EI OLE EDES TOTTA! Lähtötilanteessa olit vain verrannut itseäsi toiseen ihmiseen ja hänen teokseensa. Eihän sillä ole mitään tekemistä sinun maalaustaitojen kanssa! Mutta alitajuntamme on salakavala, koska se tallentaa kaiken muistiin, on se sitten totta tai ei. Näin alitajunta tekee valheellisesta ajatuksesta sinulle täysin tosiasian. Ja kun se toistuu mielessäsi kerta toisensa jälkeen, alat lopulta uskoa sen todeksi!
Samalla tavalla alitajuntaan vaikuttaa myös myönteinen ajatus. Samalla tavalla voimme käyttää positiivisia voimalauseita apuna ajatusten muokkaamisessa kohti myönteistä ja elämäniloista ajatusmaailmaa, kohti yltäkylläisyyttä. Mutta se voi olla myös vahingollinen, jos voimalauseen lukemisen jälkeen lähtee mielessään väittelemään sitä vastaan. Esim. "Ei se kuitenkaan voi olla totta, koska elämässäni ei ole mikään hyvin tällä hetkellä". Tämän tapahtuessa myönteinen voimalause saattaa jopa pahentaa tilannetta.
Mielestäni terve itsetuntemus lähtee siitä, että sallii itselleen kaikki ajatukset; niin myönteiset kuin kielteiset. Ajatukset ovat kuin räsymatto. Se sisältää tunteiden värikkään kirjon aina sieltä epätoivosta ja arvottomuudesta aina rakkauteen ja kiitollisuuteen saakka. Ja koko tämän ajatusten kirjon salliminen itselleen. Oi, se on se juttu.
eli HYVÄKSYMINEN.
Hyväksyä kielteiset ja negatiiviset ajatukset myös osaksi omia ajatuksia. Meillä jokaisella on niitä! Kielteisiä ajatuksia tulee ja menee. Niihin tulee negatiivinen viba, jos niitä yrittää vältellä, ei salli itselleen, ei hyväksy niiden läsnäoloa tai ei ole valmis kohtaamaan niitä. Sama pätee tunteisiin. Ja jos tiedostaa, että on negatiivisia ajatuksia mielessä, niin niitä pyöritellessä niitä itseasiassa vaan vahvistaa (vetovoiman laki), ja lopulta kaikki positiivinen tai elämänmyönteinen viestintä ottaa päähän. Jopa ne ihmiset ottaa päähän, ketkä niistä puhuu tai ketkä ovat positiivisia! Joten, tärkeää on aina kiinnittää huomiota siihen, minkä arvon negatiivisille ajatuksille antaa.
Hyväksyminen. Se on antoisaa, mutta myös haastavaa. Mutta kun oppii hyväksymään, niin se tuo mukanaan myös ymmärryksen. Myötätunnon. Ei ajatuksia tarvitse pelätä tai vältellä. Ne kannattaa kohdata. Myös kirjoittaminen selkeyttää ajatuksia. Sitä itse harrastan usein.
Olen nimittäin huomannut, että aika useasti kielteisen ajatuksen taustalla piilee kasvu, joka vie kohti seuraavaa onnistumista!
"Hyväksyminen on tosiasioiden tunnustamista. Ei mitään voi muuttaa, jos ei ensin katso sitä, mikä on pielessä."
Jos ajattelet, että olet tosi huono maalaamaan, niin kysy itseltäsi onko se oikeasti totta vai vertaatko itseäsi johonki toiseen ihmiseen?
Jos ajattelet, että elämässäsi ei ole mitään hyvin tällä hetkellä, niin kysy itseltäsi onko se oikeasti totta vai pystytkö näkemään edes yhden hyvän asian?
Ajatukset määrää tunnetilan ja tunnetila määrää elämänlaadun. Kun annamme ajatuksille tilaa lennellä, hyväksymme miten tällä hetkellä asiat ovat, kuuntelemme itseämme ja muita tuomitsematta, niin uskon että positiiviset voimalauseet tulee kantavaksi tueksi siihen rinnalle. Ihmeitä voi tapahtua.
Soitin ystävälleni tämän ajatustyön jälkeen ja kysyin häneltä,
" Jos luet voimalauseen, niin lähteekö mielesi taistelemaan sitä vastaan?"
Hän vastasi: Kyllä.
Jatkoin "Oletko ajatellut, että kielteiset ajatukset ovat osa ajatuskirjoa?".
Hän sanoi: En. Eikös niitä pidä vältellä, kun pyritään positiivisuuteen?
Sitten keskustelimme lisää. Ja nyt vuorostaan hän sai oivalluksia. Uskon, että hänen elämänsä sai uuden suunnan ja positiiviset voimalauseet saivat paikan hänen elämässään.
Elämä on ihmeellistä.
"Kun hyväksyy tilanteen, itsensä, asian tai mikä se sitten olisikaan joka olisi hyväksyttävä, niin Acceptace öljy nousee aina esille hyllystäni.
Hyväksyminen ei tarkoita sitä, että on tyytyminen tilanteeseen, tai että asialle ei tarvitsisi tehdä mitään. Tämä öljy tuo ajatukset juuri tähän hetkeen ja siihen tilanteeseen jossa juuri nyt on.
Kun on hyväksyntä tästä hetkestä, voi katsoa taaksepäin ja oppia sieltä sekä siirtää katse tulevaan ja lähteä toteuttamaan sitä, miltä tahtoisi siellä näyttävän. Present Time-öljy ajaa myös erinomaisesti Acceptance kanssa tätä ajatusta.
Esim. Jos tuntuu että lauantain menosuunnitelmat meni aivan mönkään, ja ärsyttää ja kiukuttaa ja tuntuu siltä että kaikki kaatuu nyt päälle ja mikään ei toimi, niin on hyvä ottaa tippa öljyä käteen, rauhoittaa tuoksulla oma mieli. Hyväksyä tilanne ja rauhoittua. Sitten kysyä "mitä voin tehdä asialle?".
Vastaan tulee tilanteita, joihin emme voi edes toiminnallamme vaikuttaa, mutta on yksi asia johon voimme vaikuttaa: miten suhtaudumme asiaan. Miten ajattelemme asiaa ja miten jatkamme eteenpäin.
Lukuvinkki: Köyhyysajattelumallista runsauteen